Recepty

Mrkvová pomazánka

200 g vařené mrkve, 3 vejce na tvrdo uvařené, 2 ster. okurky , 100 g šunky- vše nastrouhat. Přidat  1  pomazánkové máslo, sůl,  hořčice.

Špenátová pomazánka

30 g másla a 20 g mouky hladké, udělá se jíška, 1 balíček mraženého špenátu rozpustíme na světlé jíšce a přidáme 2 vejce, necháme vychladnout a vmícháme 1 pomazánkové máslo, lehce přisolit, komu nevadí může přidat česnek.

Batizovská pomazánka

1 kostka tvarohu, 50 g másla, trochu mléka, sůl, drcený kmín, lžíce pažitky, 50 g papriky kapie steril. - nasekat a přidáme 1 stroužek česneku.

Čočková pomazánka

100 g čočky uvařené - umeleme, přidáme 1 pomazánkové máslo a nastrouhanou zeleninu (50 g syrové  mrkve, 50g syrového celeru) 50g kečupu, sůl, vše rozšlehat.

Sojová pomazánka

100 g sojových bobů uvaříme  a umeleme, nastrouháme  2 na tvrdo uvařená vajíčka, přidáme 2 ster.okurky ( nakrájené ), 100 g taveného sýra, sůl a hořčici.

Tuňáková pomazánka

1 ks plechovka tuňáka, 1 ks pomazánkové máslo, přidáme  nastrouhanou syrovou zeleninu ( 50 g mrkve  a 50 g celeru) , sůl, citronovou šťávu.

Tyrolská pomazánka

300 g pečeného libového masa, 3 na tvrdo vařené vejce vše se umele, 1 cibule nakrajet na drobno,1 steril.okurkaq, 1 lžíce kečupu, sůl dle chuti a 100 g pomazánkového másla.

Fazolový salát

Fazole sterilované ( 1 plechovička), cibule, 100 g okiurka steril.,100 g  papriky ster., 150 g sýr cihla vše nakrájet na ndrobno, sůl, cukr, ollej, česnek

Dezert z ovesných vloček  s jogurtem

50 g másla, 20 g cukr, 200 g ovesné vločky, 60 g rozinky, 200 g jablka, 400 g jogut smetanový,300 g kompotované ovoce. Na pánvi rozhřejeme máslo s cukrem přidáme ovesné vločky a za stálého míchání vločky opražíme,odstavíme a necháme vychladnout.Přidáme rozinky,jablka nakrájená na kousky, kompotované ovoce a zamícháme jogurt.

Ovesná kolečka

100 g másla, 50 g cukru, 1 vejce, 200 g hladké mouky, 100 g ovesné vločky ( opražené a umleté), 1|2 prášku do pečiva, 1|2 sáčku vanilkového cukru.Uděláme těsto, vyválíme a vykrajujeme kolečka, pečeme na suchém nevymaštěném plechu.Můžeme slepovat džemem.

Mazanec

500 g polohrubé mouky, 500 g hladké mouky, 70 g droždí, 250 g cukru krupice, 200 g másla (tuku), 2 lžičky soli, 4 žloutky do těsta, 1 žloutek na potření mazance, mléko podle potřeby, citrónová a pomerančová kůra, 150 g rozinek, ořechy a mandle (kdo může), 1 vanilka

Velikonoční beránek (střední forma)

3 žloutky, 18 dkg cukru krupice, 7 dkg oleje - vše ušeláme, přidáme 18 dkg polohrubé mouky, 1/3 prášku do pečiva, citrónová kůra, 1/2 vanilky

Velikonoční nádivka - hlavička

500 g kuřecího masa pečeného, 350 g uzené krkovice, 100 g másla (hery). Maso nakrájíme na drobno, přidáme česnek a cibuli a v troubě zahřejeme. Zalijeme nádivkou a pečeme asi půl hodiny do růžova. Nádivka: 3/4 l mléka, 4 vejce, špetka soli, špetka majoránky, 7 lžic strouhánky, hrst kopřiv. Vše rozšleháme, nalijeme na maso a upečeme. Maso můžeme použít i králičí nebo jehněčí.

Pohankový moučník

150 g pohankové mouky, 150 g polohrubé mouky, 100 g kokosu, 200 g cukru krupice, 100 g čokolády na vaření, 50 g solamylu, 4 vejce, 200 g Hery, 1/2 prášku do pečiva, citrónová kúra

Přidáno 19. 9. 2016, autor: MŠ Krucemburk

Poslat známému Poslat na e-mail   tisk Tisknout   ↑ Nahoru